onsdag 1 maj 2013

Best and Brightest: Brain washed?

5 kommentarer:

  1. Jag antar att detta är en pik till alla som vill ha hårdare vapenlagar i USA. Men du kanske lade upp klippet för att visa på hur folk skriver under vilken idioti som helst, men jag skriver ändå lite om mina tankar om vapenlagarna i USA.

    Så som vapenlagarna i Sverige är idag så ser man till att endast jägare eller sportskyttar har tillgång till vapen och det funkar alldeles utmärkt. Sen Anders Behring Breivik´s attentat i Norge så ska/har man skärpt lagarna så med reservation för hur dom slår ut så menar jag att det funkar bra här. Man ser till att det inte bara är att gå in i en affär och köpa sig en automatkarbin vilket är mycket sunt. Att dra paraleller med tryckkokare som har helt andra användningsområden bara för dom gjorts om till en bomb eller att komma med argument som att bilar är farliga i fel händer tycker jag inte håller. Vapen används förvisso även som sportutrustning men ingen kan förneka att det är verktyg som är skapade för att så effektivt som möjligt kunna döda, något som inte tryckkokare är. Bara för att ta ett i raden av alla exempel för varför vi bör föredra den Svenska modellen framför den Amerikanska rätten att bära vapen så lägger jag upp denna länk från dagens nyhetsflöde.
    http://www.dn.se/nyheter/varlden/femaring-skot-ihjal-lillasyster

    Även om man menar att vapen inte dödar utan människan bakom vapnet så skall man inte ge verktyg avsedda för att döda till vem som helst framför allt inte utan en gedigen säkerhetskurs. Att även försäkra sig om att man vill ha vapnet till jakt eller sport kan väl inte anses fel. Självförsvar i all ära men det måste väl vara bättre att även skurkarna har svårare att få tag på vapen. Det är nämligen inte som folk brukar påstå att skurken skaffar sig ändå vapen på annat håll, förvisso gör många det men långt i från lika många kriminella som skulle göra det om dom kunde köpa vapen lika enkelt som i USA.


    SvaraRadera
    Svar
    1. Bodis.
      Min tanke snarare var det andra alternativet: att folk skriver under vilken idioti som helst. Personligen ser jag hellre svenska vapenlagar än amerikanska.

      Radera
  2. Att jämföra USA (med dess krigstokiga ledning i säng med storbankerna/privata militären vars makt och vinster blir större i och med krig och amerikansk fattigdom) med Sverige och svenska staten, som i stort sätt är helt utan militär och grövre vapen är bara löjligt.

    Lagen om vapen i USA är där för att skydda befokning, kort och gott, från att falla in under en ännu ondare/sjuklig polisstat. Folket skall alltid ha tillräckligt med makt för att göra uppror, så resonerade grundarna. I sverige har vi inte gett polisen/militären hälften av våra skattepengar(som jänkarna gjort). Vi skulle förmodligen kunna stoppa sjukliga politiska ledare trots att vi själva inte har några vapen just för att staten inte heller är särskilt utrustad.

    Däremot hade jag köpt både vapen och bullets om jag bott i USA. Där rustar DHS dagligen. De köper in trevliga grejer som drones, tanks, vapen och ammunition i mängder.

    SvaraRadera
  3. Kyfus
    Det är fördumningen/idiotin som skrämmer. Har lagt upp ett nytt inlägg "The War On Terror Is Over. America Lost" där James Corbett belyser den amerikanska statens vilja att befolkningen skall vara rädda. Att de skall fråga efter mer kontroll.

    SvaraRadera
  4. Helt klart, det är galet. Såg James Corbetts film, det är galet. I och med denna frampropagerade rädsla samt att man frivilligt överger tidigare friheter för mer kontroll av staten är vapenlagarna något som verkligen inte bör skärpas i nuläget, i USA. Var tänkt som svar till Bodis. Det betyder naturligtvis inte att jag vill se mer vapen bland befolkningen i t.ex. Sverige. Jag tror helt enkelt att amerikanska staten med dess propaganda, otroliga mängder vapen och psykopater till ledare skulle vara för farligt om inte jänkarna själva var beväpnade.

    Tänk om Jänkarna hade blivit av med sina vapen för 10 år sedan, hur hade landet sett ut då? Vad hade politikerna vågat som de inte riktigt vågat ännu? Detta är landet som fortfarande torterar och håller folk inlåsta utan rättegång..

    SvaraRadera