onsdag 7 mars 2012

KONY 2012

KONY 2012 is a film and campaign by Invisible Children that aims to make Joseph Kony famous, not to celebrate him, but to raise support for his arrest and set a precedent for international justice.3 kommentarer:

 1. Lite sund kritik mot Kony 2012 filmen.

  /andreas

  http://kateslininger.tumblr.com/post/18973429312/stop-kony2012

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själva filmen Kony 2012 är inte poängen utan att rikta blicken till utsatta barn. Jag har läst på nätet om kritiken och tyvärr verkar det vara viktigare att ifrågasätta filmarens motiv än att faktiskt ta till sig och uppröras/agera mot den orättvisa som oskyldig barn utsätts för. Det blir liksom att se på Rapport om svält, ,lidande, orättvisor och avslutningsvis vädret. Strax slår vi av TV´n och det vi minns är regn igen.

   Radera
 2. Naturligtvis är det bra att uppröras/agera mot orättvisor i världen men den här filmen förenklar hela konflikten och undanhåller väsentlig fakta. Och resultatet av vårt medlidande blir förmodligen donationer till Invisible Children, och inget annat. Och om då Invisible Children manupulerar fakta och stödjer fishy organisationer och korrupta regeringar som själva har använt sig av barnsoldater och anklagats för våldtäkter på flickobarn. Hur kan då denna film in the long run förändra nånting i Uganda? Förutom att USA säkrar lite nyfunnen olja. Klart man vill väl men frågan är om denna kampanj med dess mål är rätt väg att gå.

  Men vad vet jag, trots dessa konstigheter blir det kanske bättre för just barnen.

  https://www.youtube.com/watch?v=c7jzwn45--Y&list=UUSmXkH7SphhVALcGFC2HE4Q&index=2&feature=plcp

  Vet inte om du sett just denna film, men den förklarar situationen väldigt bra och ger ut källor för alla påståenden. Endast 10 min. Värt!

  SvaraRadera